Nieuws

Symposium 'Droogstand melkvee'

Gepubliceerd op
27 november 2018

Donderdag 20 december 2018 organiseert Wageningen University & Research voor Nederlandse melkveehouders en hun adviseurs een symposium waar de droogstand van melkvee centraal staat.

De droogstand van melkvee is een actueel thema in de Nederlandse melkveehouderij. Enerzijds doordat de droogstand een sterke relatie heeft met gezondheid van de koe, melkproductie en melkkwaliteit in de volgende lactatie. Anderzijds staat management van de droogstand in de belangstelling door nieuwe wetgeving ten aanzien van het gebruik van antibiotica in de veehouderij, waaronder ook de zogenaamde droogzetters.

Droogstandsmanagement

Het doel van het symposium is melkveehouders en erfbetreders te informeren over recente resultaten, ervaringen van veehouders, en inzichten van de verschillende studies die in Nederland uitgevoerd zijn, of op dit moment uitgevoerd worden, ten aanzien van droogstandsmanagement van melkvee. Aan bod komen de onderzoeksprojecten Droogstand op Maat, Diagnostiek Ontwikkeling Uiergezondheid en Lactatie op Maat.

Aanmelden

De kosten voor deelname zijn 30 euro per persoon en aanmelden kan via Symposium Droogstand op de site van de leerstoelgroep Adaptatiefysiologie. Daar vindt u ook het programma voor deze dag.