Nieuws

Frank en Ilona Post vertellen hun ‘boeren’ verhaal

Gepubliceerd op
5 maart 2020

Melkveehouder Frank Post in Nieuweroord vertelt over zijn deelname aan het project Koeien & Kansen. "Als agrarische ondernemer heb je geen afdeling ‘Research & Development’. Dan is het erg handig dat je samen met de universiteit kijkt waar er kansen liggen voor je bedrijf en de sector’’, stelt Post.

In een filmpje, gemaakt door het ministerie van LNV,  laten Frank en Ilona Post hun bedrijf zien en vertelt Frank enthousiast over het belang van het project Koeien & Kansen. Deze video maakt onderdeel uit van de serie ‘Boeren’ waarin boeren van Nederland hun verhaal vertellen.  

Gedreven vertelt melkveehouder Post over zijn liefde voor dieren. ‘’Als mij iets pijn doet is het wel dat ze zeggen dat een boer niet goed voor zijn dieren zorgt. Op één staat mijn gezin, maar met stip op twee staan mijn dieren. Daar leef je voor’’, zegt Post. Met 16 collega ondernemers verspreid over Nederland, onderzoekers Wageningen University en Research en medewerkers uit het bedrijfsleven werkt hij al jaren aan nieuwe thema’s en onderzoeken binnen de melkveehouderij. Er komt in de praktijk heel veel op de boer af aan wetten en regelgeving. “De vraag is dan of het überhaupt zinvol of werkbaar is’’, meent Post. Binnen het project Koeien & Kansen gaan zij her gezamenlijk mee aan de slag. Op dit moment staan er twee thema’s centraal binnen het project, namelijk water en broeikasgassen. “We meten de methaanemissie bij de koeien en passen vervolgens het rantsoen aan en kijken wat voor effect het heeft als je de koe anders voert. En wordt de uitstoot van methaan ook lager’’, zegt Post.   

Bekijk hieronder het volledige filmpje:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan